45e editie Leeuwarder Poëzie Avond

Datum: 18 april 2019
Tijd: 20:30 - 23:00 uur

Poëzie, verhalen en muziek.

REMCO EKKERS (Bergen, 1941) groeide op in Den Helder, studeerde Nederlandse taal- en letterkunde in Groningen, doceerde letterkunde aan de Noordelijke Hogeschool en de Rijksuniversiteit Groningen. Vanaf 1999 werkt hij als freelance letterkundige. Hij is bekend als dichter, essayist, prozaïst, poëziecriticus, poëziedocent. Hij publiceerde veertien bundels. Onlangs verscheen een verzamelbundel ‘De secretarisvogel schrijft’, alle diergedichten.

NELLEKE LAMME – DEN BOER (dichter en docent creatief schrijven) zal enkele gedichten voordragen uit haar in februari jl. verschenen bundel Wantij. ‘Al dichtend wordt er gezocht naar een nieuw vertrekpunt, zonder het oude achter zich te willen laten.’ Tevens zal zij gedichten voordragen uit haar aankomende bundel, die eind dit jaar of begin volgend jaar zal verschijnen.

‘Dichter/musicus MARTEN VISSER (Sneek 26-10-1959) zal gedichten voordragen uit zijn bundel  ‘Luchtkastelen’,  ( muziek en beleving) met altijd humoristische ondertoon, begeleid door saxofonist HIELKE VAN DER MEULEN waarmee hij al een tijd rondtoert langs de Nederlandse literaire podia in een jazz/poëtische sfeer.’

Op 1 januari 2019 werd JANKOBUS SEUNNENGA benoemd tot streekdichter van de nieuwe gemeente Noardeast-Fryslân. Vanaf het moment, dat deze poëet en droogkloot in 2009 solo is gegaan, heeft hij een aantal prachtige en door de pers zeer goed ontvangen cd’s gemaakt. Deze Friese oerpunker, die in 2012 het ‘Dreents Liedtiesfestival’ won, verwierf bekendheid met de band Kobus gaat naar Appelscha, door muziekkrant OOR betiteld als de beste punkband die Nederland ooit heeft gehad, en het A.D.H.D.-country- & folkduo Pigmeat.

Sinds 2008 maakt LIESBETH PRINS deel uit van de groep Maandagdichters, die begon op maandag als cursistengroep gedichten schrijven aan de Hovo in Groningen. Inmiddels  hebben ze vier bundeltjes ‘Poëzie op Maandag’ in eigen beheer samengesteld. In de gedichten is Liesbeth op zoek naar concrete dagelijkse zaken, soms met onderliggende glimlach of beschouwende invalshoek.

MARTIN M. AART DE JONG (Leiden) is een traag opkomend talent in de Nederlandse Letteren. Publiceerde op Facebook en Hollands Maandblad. Treedt solo op en met het muzikaal/ dichterlijk vrijbuitersensemble Brommerdief. In zijn poëzie verkent hij de grenzen van het toelaatbare. Van strakke versvormen tot absurde associaties die in een verhalende vorm worden gegoten. Een voortrazende orkaan met een oog vol stilte.

DOSJE begon met gedichten schrijven vanaf haar zestiende. Zij was één van de dichters bij de allereerste aflevering van de Leeuwarder Poëzie Avond in 2007 en liet een verpletterende indruk achter. Dosje’s gedichten vertellen je over hoe het is op te groeien van meisje naar vrouw in een mysterieuze wereld zonder conclusies. Zij zal voordragen uit haar bundel ‘Dosje’. Verhalen vertellen is een oude kunstvorm, die maar weinig meer voorkomt.

BAS RIJKSEN heeft besloten deze kunst weer eens in het licht te zetten met een spannend verhaal. Hij zal het geheel inluiden met het bespelen van de didgeridoo. Zijn achtergrond is muziek, circus, theater en shamanisme.

Het kwintet LOS ABUELOS zal heerlijke swingende gitaar- en accordeonmuziek uit de mediterrane en Zuid-Amerikaanse gaan spelen.

De presentatie ligt in handen van Melvin van Eldik.

 

Entree: € 6,00