Attiek: Het nieuwe Pathé Theater in Leeuwarden”GEANNULEERD”

Datum: 16 februari 2018
Tijd: 20:00 - 22:00 uur

Het nieuwe Pathé Theater in Leeuwarden: historie, situering en ontwerp

Dat Liwwadders graag een filmpje pakken is geen geheim. Binnenkort kunnen zij dit doen op een geheel andere locatie: een gloednieuw Pathé Theater verrijst achter het Paleis van Justitie. Attiek is benieuwd naar deze allernieuwste aanvulling op het cultureel aanbod in onze stad, U ook?

Sociaal geograaf Meindert Schroor (Varenius) verzorgt een korte historische inleiding op het gebied. Wie wist bijvoorbeeld dat er voor deze plek ooit een ontwerp van de grote Internationale architect Henning Larsen op de rol stond?

Stedenbouwkundige Bert Bandringa (Gemeente Leeuwarden) licht de keuze van deze plek voor het Pathé Theater toe. Wat zijn de afwegingen bij de plaatsing van dit grootschalige bouwwerk in de historische structuur van de binnenstad?

Hoe de bioscoop er uit gaat zien vertelt ‘huisarchitecten van Pathé’ Daan van der Vlist (Epicurus/E UP Design) en Wilfried van Winden (WAM Architecten). Het gebouw krijgt een deels open, deels gesloten karakter. Wat is het effect hiervan? En wat onderscheidt de Leeuwarder Pathé van alle andere Pathé’s in Nederland?

Discussie
Na afloop van de presentatie door de sprekers is gelegenheid tot het stellen van vragen en te discussiëren. De discussie wordt geleid door spreekstalmeester Jef Mühren.