Bossa Nova, Jazz & Blues

Datum: 18 november 2022
Tijd: 20:00 - 23:45 uur

Deze muzikale avond start met de Best of Bossa Band en zij nemen u mee op reis met hun bossanova klanken naar Zuid-Amerika. De bossanova is namelijk een muziekstijl die eind jaren vijftig van de 20e eeuw in Brazilië vanuit de samba (als basisritme) ontstond en door de jazz beïnvloed werd. De 12-koppige band bevat bijna evenveel verschillende instrumenten en staat onder leiding van Bert van Erk. Met vocalist Sina Keuning kan het feest niet meer stuk.

De band Greanzz neemt het stokje over met prachtig uitgevoerde jazzstandards, waarbij stevige improvisaties niet worden geschuwd. Verschillende ritmes zullen de revue passeren, dat kan latin zijn, dat kan funky zijn. Kom luisteren en laat u verrassen hoe bekende Jazz standards ook kunnen klinken.

Als afsluiter zal de Hans Wolfslag band hun Blues repertoire ten gehore brengen. Zij gaan los met bekende nummers van bijvoorbeeld Eric Clapton en Muddy Waters, maar ze zullen u ook verrassen met geheel eigen Bluesnummers. Na de optredens is er uiteraard gelegenheid voor een gezellige nazit voor een ieder!

B&H Band is een rock-blues formatie, die medio 2013 is ontstaan door op woensdagmiddag samen met Bert Stoelwinder wat liedjes te oefenen en te spelen op de zolderkamer bij Hans Wolfslag.

Na ruim na twee jaar kregen Bert&Hans het idee om uit te gaan uit breiden met een bassist en een drummer. Eerst kwam Arthur Warsalie er bij op een akoestische Bass. Dit kon natuurlijk niet op het zolderkamertje, dus zijn ze op de bovenste verdieping(40 treden)van Café de Stee gaan repeteren. Het moment dat de drummer Jaques Wery, Jan Miedema op Sax en toetsenman Hans de Vries, het trio gingen versterken was het ineens een echte band. Voor HdV (Hans de Vries) was het op den duur moeilijk om de repetities te combineren met zijn werk en heeft Rikus Rudolphi zijn plaats achter de toetsen ingenomen.

Het repertoire bestaat voornamelijk uit covers van o.a. Joe Bonamassa, Eric Clapton, Van Morrison, Joe Cocker en… The Beatles. Tijdens de corona periode, toen er niet gerepeteerd kon worden, hebben Hans, Rikus en Bert eigen nummers geschreven die op FaceBook en Spotify zijn gezet en waarvan enkele songs op de setlist staan. De jonge ouderen doen het voor hun plezier en dat is te zien en te horen.

 


Kaarten bestellen

Dit evenement is volgeboekt.