BREStival: mini muziekfestival

Datum: 29 september 2018
Tijd: 20:30 - 23:30 uur

BREStival: mini muziekfestival

Voor de tweede keer in Theater De Bres: een minifestival op de zaterdagavond.
Maar liefst 4 of 5 acts (zowel solisten als bands) krijgen de gelegenheid zich voor te stellen aan het publiek. Sommigen zijn eerder in Be Bres geweest, anderen niet. Maar zeker een bezoekje waard! Met vanavond:

20:30 uur: Surprise act
21:00 uur: Asilah
21:30 uur: Boozeabitch
22:00 uur: Maximum B

Asilah
Asilah is een duo bestaande uit de Leeuwarders Faisal Benmhammed (zang, gitaar) en Jeffrey Gaastra (gitaar). In mei 2018 besloten ze samen een muzikaal project te starten, waarbij ze de zwaardere gitaarsounds uit hun bands (resp. De Rechtszaak en Post-It) achterwege lieten. Uit dit project is Asilah ontstaan.

Asilah biedt een Nederlandstalig repertoire bestaande uit nummers die doen denken aan Spinvis, Acda en de Munnik en Eefje de Visser. Door middel van verfijnde metaforen worden luisteraars meegezogen in popsongs van uit het leven gegrepen situaties. Wederkerend thema in deze liedjes is een verlangen naar iets dat ooit was of nog moet komen. De teksten in combinatie met catchy gitaarmelodieën vormen samen laagdrempelige popsongs, die zowel liefhebbers van diepe betekenissen als top-40 luisteraars kunnen interesseren. Kortom, voor elk wat wils.

Boozeabitch

De liedjes van Boozeabitch bevatten eigen geschreven Engelstalige, gevoelige, diepe en donkere teksten die worden gezongen op originele akoestische gitaarmuziek.
De ruwe zang die afgewisseld word met fijne instrumentale stukken zorgen er samen voor dat je mee gaat in de emoties van de muziek.
De vocalen worden verzorgd door Steve Bergsma uit Oosterwolde en de gitarist is Waylon Goeman uit Noordwolde.

Maximum B
Maximum B is een driemans blues/rockband bestaande uit gedreven muzikanten waarvan Max en Jan sinds de eind jaren ’90 al de blues spelen. Na een succesvolle periode akoestische blues te hebben gespeeld zijn ze nu, aangevuld met Simon op drums, terug als powerblues trio. Met volle overtuiging spelen ze naast eigen repertoire muziek van o.a. Johny Lang, Kenny Wayne Sheperd, Buddy Guy en C + B.

Sommigen zal de naam Maximum B bekend in de oren klinken, dat kan kloppen, Maximum B heeft een aantal jaren als zevenmans blues/rockformatie menig spetterend optreden verzorgd.

Bezetting:
Max Leukfeldt – zang/bas
Jan vd Leest – gitaar
Simon Wiersma – slagwerk

Entree: € 7,00


Kaarten bestellen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.