CD presentatie Sake Hijlkema

Datum: 20 september 2015
Tijd: 16:00 - 22:00 uur

SAKE presenteert nieuwe Liwwadder liedjes-cd Súderplein

Sake staat in dit geval niet alleen voor Sake Hijlkema, maar voor een complete band met fijne muzikanten. Naast Sake, zanger en liedjesschrijver, wordt de band gevormd door Vincent Knaven op drums, Wytze van der Meer op bas en Nathaniël van Veenen als gitarist. De onderwerpen die bezongen worden in de liedjes van Súderplein ademen nostalgie en verwondering. De muziek is een mix van onder meer Americana, funk en blues. De cd-presentatie is op 20 september om 16.00 uur in Theater de Bres, Schoolstraat (achter de Harmonie), Leeuwarden.

Deze cd-presentatie is niet alleen een muzikale belevenis. Het gevoel van Leeuwarder nostalgie wordt naast het live vertolken van liedjes van dit nieuwe album, versterkt door een presentie in beeld en verhaal van Sietze de Vries, maker en bedenker van ‘Weromblik’, een tv-programma dat de kijker met oude 8mm-filmbeelden meeneemt naar lang verlogen tijden. En dat is nog niet alles. Bij het titelnummer Súderplein is een videoclip gemaakt door Zielsteen producties, waarin Marlies Seinstra danst. Deze dans zal zij tijdens de presentatie ook uitvoeren. Last but not least is er het optreden van Sophie Hijlkema in het vader-dochter duet Dou en ik.

Al een aantal jaren is Sake Hijlkema bezig met het schrijven en uitbrengen van liedjes in het Liwwadders. Als geboren en getogen Leeuwarder vindt hij in dit dialect een persoonlijke mogelijkheid om beelden van vandaag, gisteren (en de toekomst) om te zetten in nummers die bij voorkeur met een band gespeeld worden. Eerder werden al twee albums in het Stadsfries uitgebracht: het eerste album was Max Patat in 2007 onder de naam BEUKEMA. Dit was een samenwerking met gitarist Martin Beekman; daarnaast speelden vele muzikanten in de opnamesessies mee. In 2011 volgde onder de noemer van zijn eigen voornaam SAKE een album met de titel LOS.

De toegang is gratis.

SAKE-2