CityProms: Rollin’ Phones

Datum: 25 juni 2017
Tijd: 16:30 - 17:30 uur

Swedish saxophone quartet Rollin’Phones bestaat sinds 1986. De vier saxofonisten Tove Nylund, Kristin Uglar, Edith Bakker en Neta Norén hebben saxofoon gestudeerd aan verschillende conservatoria.
Het ensemble is in de basis klassiek geschoold, maar is breed geörienteerd. Naast de klassieke standaardwerken voor saxofoonkwartet worden er transcripties gespeeld, alsook Zweedse folkmuziek en jazz. In de loop der jaren zijn er veel werken speciaal voor het kwartet gecomponeerd.

Waarin onderscheidt Rollin’Phones zich van andere ensembles?
Het Zweedse saxofoonkwartet Rollin’Phones is een professioneel ensemble uit Zweden. Vanaf de oprichting in 1986 heeft het ensemble zo’n 20 jaar fulltime gewerkt en geleefd van de vele concerten. Door tv-producenten ontdekt kwamen zij in vrijwel alle amusementsprogramma’s op de televisie voor. Sindsdien reisde het kwartet over de wereld, van Noord- en Zuid-Amerika tot China, door Europa en Zuid-Afrika. Er zijn een groot aantal CD’s gemaakt en ter gelegenheid van het 30-jarig jubileum van de Rollin’Phones is de nieuwste CD “Dedicated” uitgekomen. Op deze CD staan nummers uit musicals (o.a. West Side Story), Zweedse folkmuziek en jazz, alle arrangementen geschreven voor Rollin’Phones door Mikael Råberg. Op dit moment werkt het kwartet freelance en projectmatig in kamermuziekseries en op grote concertpodia, als solist met symfonie- en blaasorkesten en koren. Er is veel samenwerking met componisten om nieuw repertoire voor de saxofoon te creëren. Ook wordt er samengewerkt met andere musici, (muziek-)scholen en blaasorkesten. In een kindervoorstelling voor de jongste kinderen (2 -6 jaar) vertelt het kwartet in samenwerking met een mime-actrice over de saxofoon en haar muziek. Verder geven zij workshops voor muziekschoolleerlingen en masterclasses op conservatoria.

Meer informatie:
http://rollinphones.se/eng/


Kaarten bestellen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.