CityProms: Repetitie CapriccioXL

Datum: 25 juni 2017
Tijd: 10:00 - 11:30 uur

Als het Capriccio Clarinet Orchestra optreedt, gebeurt er iets……

Als één van de grootste klarinetorkesten van Nederland heeft Capriccio hetzelfde bereik als een symfonieorkest. De musici hebben hun basis in Groningen, maar bespelen van daaruit succesvol binnen- en buitenland. Het Capriccio Clarinet Orchestra heeft 38 leden verdeeld over 1 esklarinet, 28 besklarinetten, 2 altklarinetten, 6 basklarinetten, 1 contrabasklarinet en is actief sinds 1989. Zij spelen klassiek, jazzy, klezmer, etc

Wil jij ook meespelen in het “Capriccio XL Clarinet Orchestra”?

Dat kan tijdens het grote concert op zondag 25 juni tijdens CityProms in Leeuwarden! In een aantal repetities ga je samen met het klarinettenorkest Capriccio XL de meeslepende muziek instuderen uit de sprookjesachtige Suite “Sheherazade” van componist Nikolai Rimsky-Korsakov.

Dirigent John de Beer bewerkte de kleurrijke orkestratie van Rimsky-Korsakov voor het grote Capriccio XL orkest. De Oriëntaalse sfeer uit de sprookjes van “Duizend en één Nacht” komt onder de gepassioneerde directie van John de Beer samen met jou tot leven. Je krijgt natuurlijk de muziek van te voren toegestuurd om te oefenen. En op zaterdag 17 juni en zaterdag 24 juni zijn er extra repetities om kennis te maken met deze prachtige muziek.

Repetities

Zaterdag 17 juni 10.00-12.00 uur in ‘Theater de Bres’
Zaterdag 24 juni 10.00-12.00 uur in de grote zaal van ‘Neushoorn’
Zondag 25 juni 10.00-11.30 uur in ‘Theater de Bres’

Alle soorten klarinetten, van de lage contrabas tot de hoge es, zijn van harte welkom om mee te komen spelen. Capriccio XL is voor alle leeftijden en alle niveaus maar minimaal drie jaar les is wel nodig om goed mee te kunnen spelen.

Meld je snel aan want het podium is wel erg groot maar er is een maximum aan het aantal deelnemers.

Voor meer informatie, aanmelding en video’s kijk je op http://capriccio.nl/CapriccioXL