Op muzikale reis met Dirk Polak: uitgesteld tot 2019!

Datum: 03 mei 2018
Tijd: Hele dag uur

Op muzikale reis met Dirk Polak: uitgesteld tot 2019!

“Gewoon laten lullen die Polak, op papier, op straat, in de speeltuin van het leven, laat hem maar praten, zo half gebogen over je heen, als een experimenteel balletdanser, met die onmiskenbare stem, gewoon, omdat het soms heerlijk is als mensen mateloos zijn, hun kinderlijk enthousiasme met je delen, met iedereen delen, zonder onderscheid, geen rang of stand (je bent communist of je bent het niet), omdat ze niet anders kunnen, dat is waarvoor ze leven, delen, delen, delen, zichzelf, hun kennis, hun liefde voor de liefde, zo valt alles samen, verband of niet, met iedereen, groot en klein.” – Oscar van Gelderen

Dirk Maurits Polak (1953) groeide op tijdens de Europese wederopbouw in het levendige Amsterdam van de zestiger en zeventiger jaren. Polak is een fenomeen in de culturele scene van Amsterdam: vriend van Ramses Shaffy, Rob Scholte, Peter Schat en met name van Theo van Gogh.

Polak is vader van twee kinderen, een zoon en een dochter, en is behept met zowel de signatuur van rebels beminnelijke authenticiteit, als met de sporen van een gelaagd leven zonder al te veel concessies. Als frontman en oprichter van de cultgroep Mecano Un-Ltd., vernoemd naar het in 1901 gepatenteerde speelgoed Meccano, waarvan één c werd geofferd omwille van eventuele strafvervolging, stond hij in Frankrijk, Griekenland en Israël in uitverkochte concertzalen.

Met zijn platencollectie en kleurrijke anekdotes, neemt deze kunstenaar, schrijver, muzikant én rasverteller, je mee op een muzikale reis. Van David Bowie en Lou Reed tot Stevie Wonder en Dusty Springfield.

Entree: € 12,50

Kaarten bestellen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.