Anna Tam & The Wilde Roses (Engelse folk) Is gecanceld!!

Datum: 28 november 2021
Tijd: 20:00 - 21:30 uur

Anna Tam

Folkzangeres en multi-instrumentaliste Anna Tam geeft traditionele Britse liedjes haar eigen liefdevolle persoonlijke twist. Ze zingt met een heldere heldere stem en begeleidt zichzelf op een selectie van traditionele en historische snaarinstrumenten, waaronder de nyckelharpa, viola da gamba, draailier, cello en wat ze nog meer kan vinden. Haar benadering van de volkstraditie is gecentreerd in de verhalen die de liederen vertellen en de mensen die ze leefden.

In 2020 door Fatea Magazine genomineerd als ‘Instrumentalist van het Jaar’ voor haar werk met haar groep ‘Wilde Roses’ Anna is verheugd om op 23 april 2021 haar debuut soloalbum ‘Anchoress’ uit te brengen.

“een buitengewone vocale uitvoering” Folking

“een boeiend programma, uitgevoerd met brio en stijl” Fatea

“Anna, jij bent onze ontdekking van de week” Akoestisch Café Radio Show

Tijdens de lockdown in maart 2020 begon ze met de YouTube-serie ‘Folk from the Boat’ die het publiek wekelijkse liedjes / deuntjes en avonturen uit haar rondvaartboot bracht.

Anna vormde in 2017 het trio Wilde Roses om haar enthousiasme voor het onderzoeken en uitvoeren van historische volksmuziek hartstochtelijk voort te zetten. De groep toerde in de VS en Europa en bracht twee albums uit met lovende kritieken. Hun tweede album ‘Woven’ werd in het najaar van 2020 uitgebracht op het Rubicon Classics-label en ze kijken ernaar uit om het in 2022 in de VS te touren.

“slepende en memorabele liedjes… ze trekken je onverbiddelijk in een delicaat weefsel van instrumenten en stemmen” FolkWords

“Het selectieproces dat leidde tot deze zeventien track release kan niet genoeg geprezen worden.” Heldere Jonge Mensen

Tussen 2013 en 2016 maakte Anna deel uit van het vroege koorensemble, de Middeleeuwse Baebes met wie ze wereldwijd toerde, maakte zowel nationale als internationale tv-optredens en verschillende opnames. Tijdens haar vroege klassieke studies trad ze op cello op in de Wigmore Hall, Londen en zong ze in de St Mark’s Basilica, Venetië, evenals toeren en tv-optredens maken in het Verenigd Koninkrijk, Canada en Europa. Tijdens haar opleiding aan de Guildhall School of Music and Drama trad ze meerdere keren op op BBC Radio 3; en als folk- en oude muziekartiest is sindsdien te zien op BBC2’s ‘The Culture Show’, en gaf de première van twee voorheen onbekende aria’s van Vivaldi op BBC1’s ‘Britain’s Hidden Heritage’. In 2014 bracht Anna een klassiek album “With love…” uit met pianist Jonathan Musgrave met enkele van de meest geliefde werken in het repertoire voor sopraan en cello.

Anna woont op haar prachtige boot net buiten Londen en laat zich inspireren door de bossen en de rivier.

Wild Roses

Wilde Roses is een vroege muzieksamenwerking tussen zangeressen, multi-instrumentalisten en componisten Anna Tam (Middeleeuwse Baebes), Emily Baines (Shakespeare’s Globe Theatre) en Arngeir Hauksson (Shakespeare’s Globe Theatre). Gepassioneerde onderzoekers en uitvoerders van de vocale en instrumentale muziek van de Britse eilanden uit de middeleeuwen en renaissanceperioden, ze treden op op een verscheidenheid aan vroege instrumenten en zingen in meerdere talen, waaronder midden-Engels, Latijn en oude Keltische talen. Slechts een jaar nadat het project begon, had Wilde Roses al getoerd in het VK en de VS, en in 2018 brachten ze hun debuutalbum uit met veel lovende kritieken.

Muzikaal en visueel geïnspireerd door de middeleeuwse en renaissancewereld putten ze hun repertoire uit verlichte manuscripten, hoofse liedboeken, Elizabethaanse breedzijde ballades en de volkstraditie. Gefascineerd door de verhalen in deze liederen – middeleeuwse religieuze beelden zo prachtig doordrenkt met de natuur, renaissanceverhalen over piraterij, jilted lovers en algemene dwaasheid, naast enkele van de meest oprechte en tedere liefdesliederen om tot het hart van het leven en menselijke relaties te reiken – zijn ze ontroerd door een verlangen om de klankwereld van dit historische repertoire te verkennen en opnieuw te creëren en deze prachtige liedjes te delen met het hedendaagse publiek.

“Deze zwaargewicht vroege muzikanten hebben een fascinerende verzameling instrumentale en vocale oude muziek samengesteld … hypnotiserend en meeslepend, het werk dat een fijne nauwkeurigheid van zowel toonhoogte als timing vereist, die het paar schijnbaar moeiteloos uithaalt… een boeiend programma, uitgevoerd met brio en stijl… echo’s van zowel ‘Below the Salt’ tijdperk Steeleye Span als Nancy Kerr op haar best.” Fatea

“een buitengewone vocale uitvoering … Het instrumentale werk is uitstekend en slim gearrangeerd” Folking

“”slepende en memorabele liedjes… Vanuit elk perspectief hebben ze met dit album hun doel meer dan bereikt” FOLKWORDS


Kaarten bestellen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.