Fiets Verkiezingsdebat

Datum: 08 november 2017
Tijd: 19:30 - 22:00 uur

Fietsverkiezingsdebat Leeuwarden 2017

 

 

 

De Fietsersbond Leeuwarden organiseert in het kader van de Gemeenteraadsverkiezingen dit jaar weer een Fietsverkiezingsdebat! Hoe denken de aankomende gemeenteraadsleden bijvoorbeeld over voorrang voor fietsers op rotondes of op hoofdfietsroutes? Is er genoeg ruimte voor fietsers op de fietspaden of in de bebouwde kom? Moet er een fietstunnel onder het spoor doorkomen? en zo ja, waar? Welke maatregelen willen ze nemen om de fietsverkeersveiligheid te verbeteren? Hoe kunnen we mensen stimuleren om in de stad vaker de fiets te
nemen ipv de auto?

Er is genoeg te doen voor fietsers in de steeds groter wordende Gemeente Leeuwarden, maar welke partij maakt er echt werk van.
Benieuwd? Kom dan naar deze debatavond.

De ontvangst is met koffie en thee en je kunt alvast kennismaken met de aankomende raadsleden en (ook andere) vragen stellen. We beginnen om 19:30 uur. Gespreksleider is Hugo van der Steenhoven. Voordat de discussie losbarst, schetst hij ons de rol van de fiets nu en in de toekomst. Daarna hebben we een aantal stellingen waarover de lijsttrekkers met elkaar en de zaal in discussie kunnen gaan. De avond is ook nog eens volledig interactief: neem je telefoon mee en stem live mee over de stellingen! Het laatste programmaonderdeel is de verkiezing van meest fietsvriendelijke partij door de aanwezigen.

Aanmelden is niet verplicht, maar ben je van plan te komen? Dan stellen wij een mailtje naar fryslan@fietsersbond.nl op prijs, zodat wij weten op hoeveel gasten wij kunnen rekenen.