Generatiehuis: Verborgen parels van Leeuwarden

Datum: 27 februari 2024
Tijd: 19:30 - 20:30 uur

Jaap de Groot (1946) werd geboren in de Leeuwarder Dahliastraat, maar groeide op in de binnenstad van de Friese hoofdstad, waar hij al snel geconfronteerd werd met de stedelijke historie. Als zesjarige-in-de-korte-broek beklom hij al met zijn vader de Oldehove. Sindsdien is hij gefascineerd door de geschiedenis van Leeuwarden. Jarenlang is hij werkzaam als stadsgids bij het Historisch Centrum Leeuwarden en ook is Jaap schipper en gids bij de Stichting Praamvaren Leeuwarden, waar hij in totaal meer dan duizend vaartochten heeft gemaakt met toeristen, maar ook veel met mensen uit Leeuwarden.

Voor Het Generatiehuis staan drie colleges gepland in februari en maart 2024. In de colleges komen de ‘Pareltjes van Leeuwarden’ aan bod: lokale bezienswaardigheden die nader belicht gaan worden. Eén van de colleges heeft als titel ‘Kijk eens wat vaker omhoog’, waarin leuke Leeuwarder historische specialiteiten en anekdotes aan bod komen, zaken waar we ‘in het gewone leven’ vaak klakkeloos aan voorbijlopen en toch zeer de moeite waard zijn.

Als afsluiting van de colleges maken we met elkaar een rondwandeling door de Leeuwarder binnenstad, ook langs de ‘pareltjes’, maar we zullen ook zeker de oude achterbuurten en steegjes niet vergeten. Zo kunnen we alles in levenden lijve aanschouwen.

College I: 27 februari 2024, 19:30 uur tot 20:30 uur
College II: 5 maart 2024, 19:30 uur tot 20:30 uur
College III: 12 maart 2024, 19:30 uur tot 20:30 uur
College IV: dinsdagmiddag 19 maart 2024. Stadswandeling langs de Verborgen Parels.

De colleges zijn voor iedereen toegankelijk.
Locatie colleges: De Bres, Leeuwarden
Locatie stadswandeling: door centrum Leeuwarden

De totale reeks kost €35.
Als je iets meer kunt missen, dan is er ook de optie om €45 per reeks te betalen. Daarmee help je onze stichting om activiteiten te kunnen blijven aanbieden.

Aanmelden via https://generatiehuis.nl/evenement/verborgen-parels-van-leeuwarden/