Het Generatiehuis – Oud Geleerd Jong Gedaan!

Datum: 12 maart 2020
Tijd: 10:00 - 11:00 uur

Bent u nog lang niet uitgeleerd en vindt u het leuk om oude interesses op te pakken of nieuwe te ontdekken? Geef u dan op voor de collegeseries Oud Geleerd Jong Gedaan!

De colleges worden gegeven door excellerende studenten die de stof zeer goed beheersen en een passie hebben voor onderwijs. In 2020 bieden wij iedere maand een nieuwe serie van 4 colleges aan. Telkens op een vaste ochtend of avond in de week. Voor de totaalprijs van € 20,00 per reeks van 4 colleges, inclusief koffie en thee.

Maand maart: ‘Retorica’

Data: donderdagochtend 5, 12, 29 en 26 maart.
Tijd: van 10:00 tot 11:00 uur.
Aanmelden: stuur een mail naar info@generatiehuis.nl met daarin:

  • uw naam
  • uw e-mailadres
  • uw telefoonnummer

Inhoud van de colleges:
Retorica’ is de is de kunst van het spreken in het openbaar. Retorica, dat uit de klassieke oudheid is voortgekomen, is daarmee de oudste westerse teksttheorie. De term staat voor welsprekendheid, maar in uitgebreide zin slaat het op effectief spreken en schrijven en de kunst van het overtuigen. Het beheersen van deze kunst is door de eeuwen heen van groot belang gebleken in bijvoorbeeld de rechtspraak en de politiek, en tijdens de colleges onderzoeken we hoe de retorica werd toegepast door de eeuwen heen. Marise Timmenga neemt ons mee op reis door de tijd en zet deze kunst van het spreken af tegen de tijdsgeest. Wat heeft het voor de ontwikkeling van ons als mens betekend, welke rol speelde het in de samenleving en hoe wordt het toegepast in deze moderne tijd?