Het Nieuw Fries Saxofoonkwartet

Datum: 26 mei 2024
Tijd: 15:00 - 17:00 uur

Het Nieuw Fries Saxofoonkwartet is het vervolg op het voormalige Fries Saxofoonkwartet, dat een aantal jaren geleden is gestopt. De huidige leden hebben elk ooit in dit kwartet gespeeld en zijn nu samen het nieuwe kwartet begonnen. Vandaar ook de naam ‘Het Nieuw Fries saxofoonkwartet’. Alle leden zijn geboren en woonachtig in Friesland.

Op sopraan- en altsaxofoon speelt Edith Bakker. Naast haar werk als saxofoondocente aan het Kunstencentrum Atrium in Sneek, heeft zij een eigen lespraktijk STER en treedt naast het NFSK regelmatig op met onder andere het Zweeds saxofoonkwartet ‘Rollin’ Phones’.

Op altsaxofoon speelt Harmke Bijlsma. Harmke is saxofoondocent bij CKV It Toanhûs in Joure, Lemmer en Balk, en bij Seewyn Kunsteducatie in Sint Annaparochie. Zij treedt ook regelmatig op, onder andere als gast solist bij concerten van muziekverenigingen.

Op tenorsaxofoon speelt Jaap Kastelein. Hij speelt onder andere in het Saxofoonorkest, het Fries Fanfare Orkest en als remplaçant in verschillende bigbands en bij muziekverenigingen. Daarnaast schrijft hij regelmatig nieuwe arrangementen voor het NFSK.

Op baritonsaxofoon speelt Leo Smid. Ook hij speelt in het Saxofoonorkest en als remplaçant in diverse muziekverenigingen in Noord Nederland.

Het kwartet speelt muziek die voor iedereen toegankelijk is. Arrangementen uit het klassieke repertoire, maar ook arrangementen in het lichtere genre zoals ‘The West Side Story’. Het primaire doel van het kwartet is om voor de luisteraars een spannend en onderhoudend programma te spelen waar iedereen blij van wordt. Pas als de luisteraars met een glimlach naar huis gaan, is ons optreden geslaagd.

Het Fries Saxofoonkwartet speelt deze middag werken van o.a. Camille Saint-Saëns, George Gershwin, Leonard Bernstein, Neil Hefti en Stan Kenton. 


Kaarten bestellen

Tickets

€15,00

Registratiegegevens

Booking Summary

1
x Standaardticket
€15,00
Totaal
€15,00