Humanistisch Verbond Nederland

Datum: 10 september 2015
Tijd: 20:00 - 22:00 uur

OO-B+AD-site-1

Bijeenkomst: “Onder ongelovigen”

Lezing:  Onder Ongelovigen, Film en debat

Met Boris van der Ham en atheïstische mensenrechtenactiviste Maryam Namazie (https://nl.wikipedia.org/wiki/Maryam_Namazie)

Het aantal ongelovigen in de wereld groeit; religieuze agressie tegen hen ook. Blasfemiewetten zijn vaak het middel om atheïsten, humanisten en vrijdenkers aan te pakken. Hen wordt afvalligheid en godslastering verweten. Wie zijn zij die discriminatie, geweld, gevangenisstraf of zelfs de dood riskeren? In de documentaire Onder Ongelovigen reizen Boris van der Ham, voorzitter van het Humanistisch Verbond en documentairemaker Dorothée Forma door Europa en geven deze vaak onbekende groep een gezicht.

In Onder Ongelovigen maken we kennis met ex-moslima Nahla, die de religieuze dwang in Soedan ontvluchtte. We gaan op bezoek bij Onur, oprichter van de eerste openlijk atheïstische vereniging in Turkije. In Schotland spreken we Ramin, student uit Iran. Hij richtte een comité van ex-moslims op.

Na een korte lezing en de vertoning van de film gaat Boris van der Ham in gesprek met onder anderen atheïstische mensenrechtenactiviste Maryam Namazie.

Boris van der Ham

 

Aanmelden via: https://infohuman.formstack.com/forms/ooleeuwarden