JJ Slauerhoff Dansvoorstelling Dansgroep “Impuls” & Orkest “Albatros”

Datum: 11 maart 2017
Tijd: 20:00 - 22:00 uur

Het afgelopen jaar is in een bijzondere samenwerking tussen een groep muzikanten, kunstenaars en dansers een voorstelling ontstaan met als titel: “JJ Slauerhoff, de Zee en de Havens”. De initiatiefnemers zijn er in geslaagd om verschillende kunstdisciplines elkaar te laten zoeken en vinden! Inspiratie vormden de prachtige gedichten van JJ Slauerhoff en de altijd aanwezige zee in onze woonomgeving.

De gehele voorstelling is met deze toegewijde muzikanten en dansers al improviserend tot stand gekomen. Een lastig maar ook boeiend proces, omdat niet gewerkt werd met een script. Deze werkwijze heeft geresulteerd in een indrukwekkende dansvoorstelling met live muziek, declamatie, performance en video. De van geboorte Friese Slauerhoff liet een omvangrijk en
briljant oevre na toen hij op 38-jarige leeftijd stierf. Zijn verlangen om op zee te gaan (hij was scheepsarts) als hij aan land was en naar de wal te willen als hij zich op zee bevond, maakte hem onrustig en het enige wat hem werkelijk troost bood waren zijn gedichten. De bekende regel uit een van zijn gedichten luidt: “Alleen in mijn gedichten kan ik wonen”, en geeft in essentie zijn gemoedstoestand weer. Een gemoedstoestand van onrust, twijfel, verlangen en hartstocht waaruit zijn onnavolgbare dichtregels konden ontstaan. De voorstelling is geen chronologisch verteld verhaal over Slauerhoffs leven. Wel een zoektocht van muzikanten en dansers om in beweging en klank uiting te geven aan datgene wat hijzelf in woorden vertolkte. Een eerbetoon aan Slauerhoff is het ook geworden; op 5 oktober a.s. is het 80 jaar geleden dat Slauerhoff stierf.

Hij verdient alle eer, omdat hij met zijn woorden nog steeds onderdak biedt aan zijn lezers!


Kaarten bestellen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.