Jan Bakker duikt in De Bres!

Datum: 11 april 2019
Tijd: 20:30 - 22:30 uur

Soms heb je zomaar ineens iets heel bijzonders…..op donderdagavond 11 april 2019 komen er interessante gasten in theater De Bres in de Schoolstraat in Leeuwarden. Jan Bakker is hun gastheer en hij gaat met ze in gesprek over kunst, cultuur, natuur en meer…

Twee van de gasten zijn: kunstenaar Christiaan Kuitwaard en schrijver Jan Kleefstra. Dit tweetal maakt zich zorgen over de de staat van het landschap en leggen om die reden iedere vrijdag een deel van Friesland vast in beeld en woord.

Jan en Christiaan maken zich zorgen over de biodiversiteit in Friesland, maar ook daarbuiten. Kleefstra, die al dertig jaar vogels telt in de omgeving van zijn woonplaats Akkrum, en Kuitwaard, die elke dag in zijn tuin in Oldeberkoop het afnemend aantal vogels en insecten waarneemt, maken zich echt zorgen en delen deze zorg met indringende verhalen en beelden die avond in theater De Bres.

Andere gasten van Jan Bakker zijn: Koen Haringa, Matchmaker en ‘baas’ van Podium Asteriks; Alex Kooistra, performer en beeldend kunstenaar en Jenny Piso, beeldend kunstenaar.

Muzikale omlijsting: zanger-gitarist Dick Postma

Toegang is gratis.

‘Jan Bakker duikt in De Bres’ is een onderdeel van SKOFT, het nieuwe kunst- en cultuurevenement in de binnenstad van Leeuwarden.