Jazz @ The Brezz

Datum: 16 november 2023
Tijd: 20:00 - 22:00 uur

Stanimir Lambov Trio featuring Jan Ruerd Oosterhaven bass & André Valkenburg drums

Stanimir Lambov is een Bulgaarse gitarist, improvisator en componist, gevestigd in Nederland. Zijn liefde voor de gitaar heeft hem in veel verschillende muzikale situaties gebracht en heeft hem een veelzijdige speelstijl laten ontwikkelen. Zijn gitaarspel wordt beïnvloed door allerlei soorten muziek, waaronder jazz, klassiek, world, rock, blues, funk, elektronisch en nog veel meer. Stanimir houdt van spontaniteit en improvisatie en heeft een grote interesse ontwikkeld in volledig geïmproviseerde muziek, terwijl hij tegelijkertijd gepassioneerd is door compositie en werkt als sideman voor verschillende projecten. Zijn speelstijl is beïnvloed door veel verschillende muzikanten, waaronder rocklegendes als Jimi Hendrix, Jimi Page en Slash, jazzvirtuozen als Lage Lund en Kurt Rosenwinkel, maar ook klassieke componisten als Bach, Barrios en impressionisten. Momenteel ontwikkelt de gitarist zijn onderzoek naar het integreren van meerdere lagen en contrapunten in zijn improvisatie- en spelbenadering op het instrument.

Op jonge leeftijd begon Jan Ruerd met het maken van muziek. Eigenlijk wilde Jan Ruerd trompet spelen, maar is begonnen met bas toen de docent basgitaar tijdens een open dag tegen hem zei, nadat Jan Ruerd de basgitaar in een geheel natuurlijk pose oppakte: “Jij zit op les!”. Dit was het begin van een bassistisch leven. Inmiddels speelt Jan Ruerd met heel veel plezier al aardig wat  jaren elektrisch bas en contrabas. Toch zou hij op het ogenblik liever tenor saxofoon of piano willen spelen, maar het is even niet anders. Het blijft niet alleen bij het bespelen van  muziekinstrumenten, hij bouwt en restaureert ook basgitaren en contrabassen. Naast al deze activiteiten is Jan Ruerd ook beeldend kunstenaar en docent hij op het conservatorium van Groningen.

André Valkenburg is op zijn 8ste begonnen te drummen en is nooit meer opgehouden. Sinds november 2015 leidt hij de maandelijks de jazzsessies in Cultuurpodium Neushoorn. Vanaf de oprichting van de stichting 058 Jazz is André de jazzprogrammeur van Neushoorn. Daar organiseert hij het maandelijkse 058Jazzcafé waarin regelmatig New Yorkse jazzmuzikanten te gast zijn. Daarnaast organiseert hij jazzconcerten en jazzfestivals. Niet alleen in Neushoorn maar ook op o.a. Terschelling (het TJazz festival) en jGastrobar Dax.


Kaarten bestellen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.