Jubileum Keltisch Dansje

Datum: 14 juli 2018
Tijd: 14:00 - 17:00 uur

Toen je de Riverdance voor het eerst zag, voelde je toen ook de magie van de opzwepende ritmes, benen die synchroon gaan en dansers die de vloer niet lijken te raken? Als je dit gevoel zelf wilt ervaren, dan zijn deze lessen iets voor jou! Alle basistechnieken van de Ierse dans komen aan bod en vanaf daar werkt iedereen op zijn eigen tempo verder. Dit maakt de les dus geschikt voor alle niveaus! Zowel de gezellige groepsdansen (zogenaamde ceili-dansen) als de technisch uitdagender solodansen (step dans) komen aan bod. Het opzwepende ritme van de Reel (4/4) en de elegantie van de Slip Jig (9/8) zijn een fijne afwisseling in de les.

    

Docente Koosje Schouten studeerde Folkloristische & Moderne Dans aan de Rotterdamse Dansacademie Codarts en specialiseerde zich in Hongaarse dans bij het Honvéd Ensemble in Boedapest olv. Ferenc Novak. De liefde voor de Ierse dans kwam toen zij Riverdance live zag!
Zij was vastbesloten deze uitdagende dansstijl onder de knie te krijgen bij Wilmar Remmelts (CRN) en Eileen Plater (Coimisiun) in Manchester.

Nu danst Koosje al jaren mee als danseres in de theatervoorstellingen van de Keltische Folkband Rapalje: ‘Celtic Fire’, ‘Celtic Nights’ en Hearts of Steel’ – en heeft in Amerika en Canada opgetreden met het internationale folkloristische gezelschap ‘Les Sortiléges’ en met deIerse show ‘The Magic of Ireland’.

Entree: € 10,00

Ierse Dansschool Keltisch Dansje doet haar best om de contreien boven de rivieren van Ierse danslessen te voorzien: in Amsterdam, Arnhem, Deventer, Groningen, Haarlem, Hengelo,
Leeuwarden, Utrecht en Zwolle! De lessen worden gegeven door een (voormalige) danseres van de keltische folkband Rapalje uit Groningen: Koosje Schouten (Codarts HBO Dans Academie Rotterdam).

Celtic Ceili Cursus
Een korte cursus om kennis te maken met de vrolijke groepsdansen die men zowel in Ierland als Schotland graag danst op feesten & partijen! Deze dansen worden meestal in paren opgesteld in een kring of een rij gedanst en soms ook als koppel in danshouding. De bewegingen zijn eenvoudig en worden rustig opgebouwd, dus iedereen kan het leren!

Voor meer info en tickets ga naar:
www.keltischdansje.nl