Koos van der Wal – HET VERTREK

Datum: 14 april 2019
Tijd: 15:30 - 17:30 uur

‘…Piet woonde in een kooi met tralies van liefde. Die had zijn baasje speciaal voor hem gemaakt. En Piet hoefde nergens aan te denken want dat deed zijn baasje. Zolang Piet maar leuk deed en op zijn stokje bleef zitten. Dan was het goed…’

Hebben, hebben, hebben. Het oude huis staat vol met gekregen, geërfde, gekochte en gevonden hebbedingen. En we gooien niets weg want dat is zonde. Want stel dat je het een keer nodig hebt, dan heb je het maar. Maar helaas… de hebbedingen die ooit voor veiligheid en bescherming moesten zorgen zijn in de loop der tijd verworden tot een ondraaglijke last.

Wat doe je als het evenwicht in die overvolle woning volledig zoek is? Blijf je ‘hameren’ in de volgestouwde kamers, waar de stank van het verleden niet weg te branden is? Of ga je op zoek naar de sleutel van dat ene vertrek dat je vergeten bent en waar je ooit gelukkig was?

In ‘Het Vertrek’ wordt je meegezogen door de tijd en mee-geduwd met de volwassenwording van Piet, een kort gehouden vogeltje dat zijn gouden kooi wil verlaten. Maar ook met de verhuizende mens die zijn zooi wel-of-niet meeneemt naar de volgende stap.

Koos van der Wal (1975) vertelt al spelend en zingend in essentie hoe je bouwt en (af)breekt tijdens het leven. Lukt het hem de echo van het verleden te bezweren? Of blijft hij voor eeuwig ronddolen in de behekste kamers vol spoken en andere vreemde kostgangers.

Zang en Spel: Koos van der Wal
Piano: Jochem le Cointre
Regie: Gooitsen Eenling

www.koosvanderwal.nl/theater-het-vertrek

Entree online: € 12,50

 


Kaarten bestellen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.