Leeuwarder Poëzie Middag

Datum: 02 februari 2020
Tijd: 15:00 - 17:30 uur

Zondagmiddag 2 februari de 49e aflevering van Poëzie in de Bres, sinds maart 2007:
Poëzie, spoken word (gecombineerd met dans) en muziek.
Inloop: 14.30 uur, aanvang: 15.00 uur, entree: € 6,00
De presentatie is in handen van Melvin van Eldik.

SACHA LANDKROON (1984) is dichter, spoken word artiest bij Urban House Groningen, recensent voor het Drents letterkundig tijdschrift ‘Roet’ en poëzieredacteur van online platform Meander. Achterop zijn officiële debuut Terra Incognita (2016) karakteriseert hij zichzelf als poëtische ontdekkingsreiziger, die de grenzen van zijn eigen wereldbeeld verkent. Het zoeken naar betekenis en bestemming zit er altijd in. In 2015 won hij het Hendrik de Vriesstipendium voor Literatuur.

In de Bres zal hij samen met danseres IRMA PASTOOR een performance geven. Irma houdt van beweging en muziek. Ze maakt muziek met haar stem, en visualiseert dit door middel van bewegingen.
Ook mengt ze theaterelementen in haar expressie en bewegingen.

Taal was altijd al de passie van JELOU DICHTER (57, Groningen) en sinds de jaren ’80 is zij zich gaan verdiepen in poëzie (autodidact). Zij is een hedendaagse vrouw die volop in het leven staat, haar blik openhoudt, spiegels niet schuwt en de taal graag mag tarten. Haar werk is veelal toegespitst op maatschappelijke issues, met een knipoog naar de lezer.

MARIANNE MOL (Giethoorn) groeide op in Leeuwarden. Graag komt ze af en toe terug in haar voormalige woonplaats en constateert dan dat alles aan verandering onderhevig is, maar dat herinneringen altijd weer hun plaats vinden
in de steegjes en de hoeken van de stad, zoals die beschreven worden in het gedicht “Op nieuwe zolen weergekeerd”.
Haar gedichten omschrijft ze het liefst als ‘woordbeelden’.

Dichter en uitgever MARION SPRONK is geboren in Franeker, maar woont al jaren in Annen. Zij laat zich vooral inspireren door menselijke relaties, reizen, de natuur en alles wat het leven brengt. Zij zoekt hierbij vooral naar verbinding.

ALWIN VAN DER TOORN (Leeuwarden) was zanger en tekstschrijver en is zich van daar uit met poëzie bezig gaan houden. Dat is soms nog te horen in zijn gebruik van ritmische elementen en – soms – rijm. De natuur is één van zijn grootste inspiratiebronnen, vooral wanneer wij die menselijke trekken geven, zoals ‘n kalme zee, rustig weer, ‘n machtig bergmassief.

KEES GODEFROOIJ uit Amsterdam is een liefhebber van de literatuur van de Zwarte Romantiek. Hij heeft een voorkeur voor de vorm van het sonnet hoewel hij ook het vrije vers beoefent. In 2011 kwam zijn bundel Rouge Noir uit en in 2015 Amoureuze mechanieken. Hij organiseert poëziebijeenkomsten en geeft via Stichting Spleen bloemlezingen uit met
onder meer de reeks Grote Doden, nieuwe vertalingen van Rilke, Verlaine, Poe en Horatius met reflecties van hedendaagse dichters.

De muziek wordt verzorgd door de groep BLUE YELLOW uit Groningen, een akoestische pop/folk band bestaande uit
ANNA SIESWERDA (piano en zang), PAUL ADAMSKI (gitaar), KAYLEIGH VAN ESTERIK (gitaar en zang).