Leeuwarder Poëzie middag

Datum: 12 november 2017
Tijd: 15:00 - 18:00 uur

Op zondagmiddag 12 november 2017 is er weer een Leeuwarder Poëzie Middag: een keur aan dichters uit allerlei windstreken.

Kate Schlingemann schrijft gedichten in het Nederlands en Fries. In 2012 kreeg ze de 2e prijs bij de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd. In september 2015 kwam haar eerste gedichtenbundel uit: Wondermiddel. Ze is vaste auteur voor het tijdschrift Dichter van Plint. Onlangs eindigde ze bij de 6 beste dichters voor de Meander Dichtersprijs 2017.

Emily Wieland (23) schrijft over alles wat haar in het leven bezighoudt. Geen poespas, kritisch, en wil mensen een gedachte meegeven.

Ronald M. Offerman, geboren in Amsterdam in 1956, woont en werkt zijn hele leven al in deze stad. Dichter, liedjesmaker, oprichter en aanjager van theater/muziekgroep De Blaffende Honden. Hij schildert, tekent, schrijft columns, organiseert dichtmiddagen. Ronald komt samen met de swingende semi-akoestische Tex/Mex groepthe Burnin’ Burrito’s. Zij spelen spottend, ironisch en theatraal met invloeden uit de Western, Latin en de Mariachi.

Foleor van Steenbergen uit Boerakker is toondichter. Waar hij komt klinkt muziek en worden woorden klanken. Voorts is hij beeldhouwer schilder poëet en bespeelt alles wat klavieren heeft van melodica tot grote kerkorgels. In hem leven de middeleeuwen voort, heer wordt ridder, het huis een paleis.

Markus Haringa is een dichter uit Amsterdam, die opgroeide op het platteland. Hij speelt de taal uit tegen de kaalheid van het landschap. In 2014 presenteerde hij samen met de beeldend kunstenaars van Archief Synergie de bundel ‘Dichter bij de dichter’.

Zangeres/gitariste/ cabaretière Wieke Dijkstra werd in 1988 geboren. Precies! Dit maakt haar een millennial. Een bord voor de kop, gevoelig voor de reacties van anderen en idealen boven geld, is geen goede combinatie als je klaar bent met studeren. Wat dan? Op dat punt staat ze en daar heeft ze verhalen en liedjes over.

Jan Atze Nicolai is dichter en wethouder. Hij observeert scherp en heeft een kritische geest. “Ik geloof alleen iets als het waar is”, is zijn motto. Schrijven is de meest natuurlijke vorm van beschouwen en interpreteren. Vanuit desillusie de wereld bewonderen.
Dat is het effect van een goed gedicht. Een mooie zin geeft het leven zin.

Het programma wordt gepresenteerd door Melvin van Eldik en begint om 15.00 uur.

Entree: €6,-

Reserveren kan via:  bepfalkje@hotmail.com