Brestival: mini muziekfestival

Datum: 31 maart 2018
Tijd: 20:15 - 22:45 uur

Brestival: mini muziekfestival

Nieuw in Theater de Bres: een minifestival op de zaterdagavond.
Maar liefst 5 acts (zowel solisten als bands) krijgen de gelegenheid zich voor te stellen aan het publiek. Sommigen zijn eerder in de Bres geweest, anderen niet. Maar zeker een bezoekje waard!

Programma:

20:15 Henri Hendriksx

Singer/songwriter Henri Hendriksx maakt veelal luisterliedjes over het leven, de liefde en de dood. Of het gebrek er aan, dat kan ook. Henri is een echte kleinkunstartiest, waarbij liedjes en taal centraal staan. Zelf zegt hij dat zijn stijl het midden houdt tussen Harrie Jekkers en Stef Bos. Met teksten die soms schuren, soms tot de verbeelding spreken en dan weer werken als een warme deken op een koude winteravond.

20:40 Trio Bauke van der Woude

Trio Bauke van der Woude (Bauke van der Woude, Cambell Forbes, Daan Schaaf) brengt een voorproefje van hun nieuwe programma “Teare Ferskes”. Zelfgemaakt Friese en Stadsfriese liedjes.  Met “Teare Ferskes” bezingen ze thema ’s als liefde, verlangen, trouw en troost. Liedjes In het Fries en stadsfries die de luisteraar meenemen naar ook de moeilijke momenten van het leven. Een herkenbaar programma dat hoop en moed geeft om weer verder te gaan wanneer het leven soms tegen zit….het leven dat zoveel mooi ’s te bieden heeft. Kijk voor meer info over dat programma op www.baukevanderwoude.nl.

21:05 Duo Hansl

Hansl is een duo dat bestaat uit Egbert Menger, zang en gitaar en Roelof Veldhuizen, zang. Begonnen als ‘coverband’ van het befaamde Duitse duo ‘Zupfgeigenhansel’ heeft het duo in de loop der jaren een ontdekkingsreis gemaakt langs het repertoire van hedendaagse, (maatschappij)kritische ‘Liedermacher’: Duitse artiesten die hun opvattingen over mens en samenleving tot uitdrukking brengen in soms nogal tegendraadse liederen.Naast traditionele Duitse en Jiddische ‘folk’ speelt en zingt Hansl dus ook eigentijds werk van veelal minder bekende (ook in Duitsland!) maar originele muzikanten.

21:30 Pauze

21:45 BlueSunday

BlueSunday – Rootsmusic from the heart: Welmoed (Friesland), zang + overig, en Patrick (België), gitaar + zang brengen Roots music-covers. (Bijna) onbekende covers, waarbij soms het arrangement, soms de tekst, altijd met aandacht voor de essentie, iets wordt aangepast, waardoor eigen versies ontstaan. Bij BlueSunday gaat het om het verhaal, zoals verteld door de tekst, de gitaar, een verhaal over het lied of over de schrijver. Meer info: www.bluesunday.frl.

22:10 The Pretty Boys

Een Mean Rockabilly Trio – Lolke “Big Easy” Cnossen (gitaar & vocals), Godé “shorty” Dijkstra (contrabas & vocals), Frans “Franky” Berkenpas (drums & vocals) – die rock and roll spelen zoals alleen zij dat kunnen. Hier en daar met een rauw randje maar ook stiekem een surfnummer er tussendoor knallen. En The Pretty Boys zouden geen Pretty Boys zijn als ze af en toe ook niet even een nummertje speciaal voor the pretty ladies speelden. Hun optreden begint altijd met “Bad Bad Boy” en ze maken je ook wel even duidelijk dat ze geen Cowboys zijn!!! They aint no Cowboys!!!! They are “The Pretty Boys!!!!!!

Entree: € 7,50