Newland presenteerd CD “Love and war”

Datum: 26 november 2016
Tijd: 21:00 - 23:30 uur

zoals-het-wasNewland presenteert CD “Love and war”
Met medewerking van DJ Soolz

Newland is een oude rot in het vak. Al in de tijd van Friese bries en Grunge verdiende hij zijn sporen in bands als the “Pretty Green” als voorman, zanger en songwriter. Hun CD “Step Outside” werd opgepikt door Radio3 en dat leidde tot voorprogramma’s voor o.a. De Dijk en de legendarische Serenes. Daarna werd het stil aan het front. Maar naar nu blijkt was dat slechts voor tijdelijk. Newland is terug en hoe!

In eigen beheer werkte hij een jaar lang aan zijn debuut solo CD “Love and war”. Tijdens een bezoek aan de invasiestranden in Normandië ontstond het idee voor de titel en thema van de CD. Verhalen over oorlog en ellende blijken vaak vermengd te zijn met geluk en liefde.
“The longest day” en “Names and numbers” gaan daadwerkelijk over wereldoorlog twee, terwijl “City of the Lion” Leeuwarden in oorlogstijd beschrijft.
Persoonlijke gebeurtenissen zoals het overlijden van zijn vader leverden een nieuw ingrediënt op. Provincie en voorouders worden geplaatst in hun tijd met hun oorlog en liefdes ervaringen.
Zo gaat “Spanish flu” over de spaanse griep die bijna een eeuw geleden ook in Friesland vele slachtoffers maakte. Kunstig is een kinderliedje uit die tijd verwerkt in de song. In een tijd dat songteksten er steeds minder om lijken te doen, maakt Newland met deze CD een duidelijk statement. Mooie muziek en inhoud kunnen wel degelijk hand in hand gaan!
Het boekje bij de CD is mooi verzorgd en herbergt alle teksten en achtergrondinformatie.
En waar is de CD dan muzikaal te plaatsen? Net als je denkt met een typisch singer-songwriter product te maken te hebben gieren de gitaren in “Still around” of lijken de beats eerder afkomstig uit de dance zoals in “The man who saved the world”.
Deze afwisseling in stijlen zorgen samen met de boeiende teksten voor een verrassend solo debuut.

Live is Newland een band met ervaren muzikanten die het repertoire van de CD overtuigend voor het daglicht brengt.
Peter van der Wal (gitaar/keyboards) en Rein Feenstra (drums) werkten in het verleden ook al met elkaar en met Newland.
Onno Post (gitaar) en Arjen van den End (bas) completeren de band. Naast de muziek is er veel aandacht besteed aan de visuele kant.
Kortom: Dat moet je gaan horen EN zien!

Entree gratis!
Contactinfo: Newlandmusic@hotmail.com www.newland-music.com 0613293028

schermafbeelding-2016-03-17-om-16-17-12