Piratenpartij Friesland: informatieavond “Sleepwet”

Datum: 09 maart 2018
Tijd: 20:30 - 22:00 uur

Piratenpartij Friesland maakt vuist tegen de ‘sleepwet’.

In het kader van het aankomende referendum organiseert Piratenpartij Friesland op vrijdag 9 maart een informatieavond in theater ‘De Bres’ in Leeuwarden. Het evenement ‘Laat je niet meeslepen, informeer jezelf!’ is onderdeel van een landelijke campagne tegen de nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017, die ook wel bekend staat als de ‘sleepwet’.

Jonathan van Dijken, privacy activist en voorzitter van Piratenpartij Groningen, zal uitleggen waarom je wél iets te verbergen hebt. “Wij staan voor een vrije informatiesamenleving. De nieuwe wet, zoals die er nu ligt, vormt een ernstige bedreiging voor dit ideaal. Ik wil mensen niet alleen informeren, maar ook activeren, want dit is hét moment om een vuist te maken”,aldus van Dijken.

Privacy activiste Nephtis Brandsma van belangenorganisatie Bits of Freedom presenteert vervolgens vijf concrete
verbeterpunten voor de Wiv 2017, waarna kinderarts Leontien Werner-Wafelman ingaat op het medisch beroepsgeheim binnen de context van de ‘sleepwet’.

Rico Brouwer, muzikant achter ‘echte sprookjes’, gaat met het publiek in gesprek en zorgt voor de muzikale omlijsting van het geheel.

De Piratenpartij is een wereldwijde politieke beweging die inmiddels in meer dan 40 landen actief is. De Piratenpartij Nederland richt zich op de kernpunten burgerrechten, een open en inzichtelijke overheid, democratie en invloed van de burger, en vrijheid van informatie. In aanloop naar het referendum organiseert de partij een reeks informatie- en debatavonden in verschillende steden in het land, waaronder Amsterdam, Enschede, Nijmegen en Utrecht.