Redbad Kwintet – ART OF LIVING

Datum: 17 november 2019
Tijd: 14:30 - 17:00 uur

Strijkkwintet Redbad is ontstaan in het najaar van 2017, toen vanuit de organisatie van de Monumentendag gevraagd werd om muzikale omlijsting te verzorgen bij de bezichtigingen van monumentale panden in Leeuwarden. Vijf enthousiaste musici voelden zich hiertoe geroepen en richtten het Redbad Kwintet op.

“De naam Redbad verwijst naar de koning van Friesland ( ca 680-719). Alhoewel niet alle leden van oorsprong uit Friesland komen, hebben we veel affiniteit met deze provincie en haar cultuur. Na ons debuut optreden viel het samenspelen zo in de smaak, dat er meer optredens volgden en daardoor zijn we inmiddels uitgegroeid tot een enthousiast Fries-Syrisch strijkers ensemble. Het is onze grootste wens om samen de mooiste muziek te maken.”

Op het repertoire staan werken van diverse componisten uit verschillende stijlperiodes, variërend van Barok tot Romantiek en hedendaagse muziek. Van de statige Arrival of the Queen of Sheba ( Händel) tot meeslepende dansmuziek van de Argentijnse Astor Piazzolla.

Het Redbad Kwintet bestaat uit:
Martin Koopmans – Viool 1
Amarens Salverda – Viool 2
Aline van der Veen – Altviool
Karoun Baghboudarian – Cello
Gea Dijkstra – Contrabas

Redbad neemt u mee naar de muzikale vertaling van de Art of Living van de Duitse componist Goetz. Goetz begint zijn verhaal donker en somber als weerspiegeling van zijn slopende ziekte. Via deel twee gaat hij in gedachten terug naar een gelukkiger periode, zo ook in de dans van het op intense wijze startende allegro moderato. uiteindelijk wint zijn fel bevochten optimisme het in de finale van deze compositie. Dat was zijn Art of Living.

Entree: € 10,00

Foto: Wim Zantman


Kaarten bestellen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.