Shaffy Project – RAMSES IN VOGELVLUCHT

Datum: 01 december 2019
Tijd: 14:30 uur

Van alles wat er over mij wordt gezegd, kan ik gelijk het tegendeel beweren: eerlijk, oneerlijk, trouw, ontrouw maar nooit spijt! Ik heb geleefd. En ik hoop dat u dat ook doet!’

Op 1 december is het precies tien jaar geleden dat Ramses Shaffy is overleden. Een goede reden om een ode te schenken aan zijn onnavolgbare leven. Dat doen we in theater de Bres met de muziektheatervoorstelling ‘Ramses in Vogelvlucht’. In deze voorstelling speelt Fredie Kuiper de oude Ramses met de jonge ziel en Jorick Jochims de jonge Ramses met de oude ziel. De oude Ramses kijkt terug op zijn leven terwijl de jonge Ramses in sneltreinvaart vooruit gaat. Ergens in het midden ontmoeten ze elkaar en gaan ze zingend naar het einde van hun leven.

Jorick Jochims kwam in aanraking met Ramses Shaffy tijdens zijn opleiding aan Studio Herman Teirlinck te Antwerpen. De teksten en muziek pasten hem als een tweede huid. Sindsdien heeft Ramses hem niet meer losgelaten. En ook voor Fredie Kuiper speelt Ramses Shaffy een belangrijke rol in haar leven. Op haar eigen wijze: zo dronk ze menig glas met hem en heeft ze veel memorabele ontmoetingen met hem gehad.

De voorstelling duurt 70 minuten (zonder pauze) en bestaat zowel uit gesproken woord als uit liederen. Er zullen bekende en minder bekende nummers gezongen worden.

Martin Šimek (presentator, cartoonist en columnist):
‘Sommige mensen, zoals Ramses Shaffy, zijn zulke bijzondere persoonlijkheden, dat je met angst en beven en grote schroom toekijkt als iemand besluit zijn nummers te gaan vertolken. Met die gedachte ben ik naar de voorstelling gegaan. Hoe opgelucht was ik toen ik Jorick en Fredie hoorde zingen. Hoe zij helemaal niet op Ramses lijken en ook weer wel. Juist omdat ze niemand nadoen is het een ware ode aan Ramses zijn leven geworden. Vertederend, ontroerend en boordevol humor.

Entree: € 15,00


Kaarten bestellen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.