Slappe Douwe

Datum: 29 oktober 2022
Tijd: 20:00 - 22:00 uur

Slappe Douwe

De theatervoorstelling “Slappe Douwe” geeft een inkijk in het leven van straatartiest Douwe Andries Bijlsma. Hij werkte onder de naam Kapitein Nero de Friesche Fakir, maar is beter bekend als Slappe Douwe. Slap omdat hij lenig was, daarnaast lag hij op een spijkerbed, liep hij een sabelladder op en bevrijdde zich van kettingen. Velen kennen heb ook nog als de strenge ‘tuuntsjeplisie’ in de Prinsentuin. Bijlsma staat hoog in de lijst van “markantste Leeuwarder aller tijden”.

Al jong was ‘Slappe’ Douwe Andries Bijlsma ervan overtuigd dat hij voorbestemd was tot grote daden. Steeds wanneer hij als boeienkoning, slangenmens of fakir zijn kleed uitrolde en het publiek zich vol verwachting om hem heen verdrong, wist hij: ik kan iets wat niemand anders kan. Kapitein Nero de Friesche Fakir, was een volstrekt unieke artiest. Maar ook thuis in de Weerklank, een van de armste buurten van Leeuwarden, wist hij zich van anderen te onderscheiden: van alle armoedzaaiers was hij – vader van tien kinderen – de allerarmste.

Ritsko van Vliet speelt Slappe Douwe en zal in de voorstelling een aantal van zijn acts uitvoeren. Sietse de Vries, de schrijver van het theaterstuk, is de verteller. Theo van der Geest speelt onder andere collega-artiest Hoempa. De regie is in handen van Maaike van der Geest.

De speeldata zijn 28 (première), 29, 30 oktober en 3, 4, 5, 6 november.


Kaarten bestellen

Tickets

Soort ticket Prijs Plaatsen
Standaardticket €15,00

Registration Information

Payment and Confirmation