The Woody Band

Datum: 07 september 2024
Tijd: 20:00 - 22:30 uur

Hoe vaak komt dat nu voor: dat alles muzikaal klopt en dat het moeiteloos geweldig goed klikt en klinkt…? Het overkwam de vijf mannen van The Woody Band.

Min of meer toevallig bij elkaar gekomen tijdens een ambitieus studioproject in 2014 rond de legendarische folkzanger Woody Guthrie (1912-1967) merkten deze muzikanten dat het samenspelen bijna als vanzelf ging, dat de stemmen zich met elkaar vermengden alsof het zo moest zijn. Vijf doorgewinterde muzikanten, ieder met een eigen achtergrond en ervaring, maar met één gezamenlijke passie: de liedjes van Woody Guthrie.

Deze groep heeft dit repertoire veel gespeeld tijdens hun optredens in 2014 en 2015, maar daarna werd het wat stil. Maar in 2023 pakken ze de muzikale draad weer op en zijn ze er klaar voor om een pracht van een nieuwjaarsconcert te gaan verzorgen in Koarnjum: nieuwe energie en met ‘oud en nieuw’ repertoire van deze legendarische folkzanger.

De band bestaat uit:

Ad Bos: zang, drums, steelgitaar – Jan Huitenga: zang, mandoline, viool – Piet Kok: zang, gitaar, mondharmonica – Tseard Nauta: zang, bas, tuba, piano & Gerard Nijborg: zang, gitaar, banjo, mandoline, cajun-accordeon


Woodrow Wilson Guthrie (Woody) is een van Amerika ‘s bekendste folkzangers.

Artiesten als Bob Dylan, Bruce Springsteen en Tom Paxton zien zijn werk als een belangrijke bron van inspiratie. Woody ‘s repertoire omvat honderden liederen waarin hij vaak van leer trekt tegen sociale ongelijkheid en willekeur. Ook zijn minder bekende politieke ballades en kinderliedjes zijn deel gaan uitmaken van het collectieve muzikale geheugen, zowel in de Verenigde Staten als ver daarbuiten. “This land is your land”, misschien wel zijn bekendste lied, werd gezongen door Pete Seeger en Bruce Springsteen tijdens de inauguratie van Barack Obama in 2009.

 

 


Kaarten bestellen

Tickets

€10,00

Registratiegegevens

Booking Summary

1
x Standaardticket
€10,00
Totaal
€10,00