Tjerk Ridder: “Bonne Route!”

Datum: 11 oktober 2018
Tijd: 20:30 - 22:00 uur

Vorig jaar liep theatermaker Tjerk Ridder met zijn ezeltje Lodewijk een 800 kilometer lange route van Tours naar Utrecht. Komende zomer trekt hij het Martinuspad door via Friesland naar de Martinitoren in Groningen. Zondag 1 juli zijn Tjerk en Lodewijk vanaf het Domplein vertrokken. Via Noord-Holland en de Afsluitdijk arriveerde hij op 11 juli op Friese bodem en op 19 juli in Leeuwarden.

Tjerk Ridder is Utrechts theatermaker, muzikant en schrijver. Maar tegelijk: reiziger, verteller en inspirator. In de zomer van 2017 maakte Tjerk met zijn ezeltje Lodewijk een culturele voetreis van Parijs naar Utrecht. Geïnspireerd door Martinus van Tours, ofwel Sint Maarten ervoer hij wat het is om lopend, open en kwetsbaar, onderweg te gaan en afhankelijk te zijn van anderen. Spontaan ontmoette hij allerlei mensen én zichzelf. Deze ervaringen hebben geleid tot een nieuwe voorstelling: Bonne Route!

Deze zomer trok Tjerk het Martinuspad door Bonne Route! Tjerk Ridder en ezeltje Lodewijk gingen weer op pad naar Noord-Nederland, van Domtoren naar Martinitoren. Met ezeltje Lodewijk liep hij stapvoets via de provincies Utrecht en Noord-Holland via de afsluitdijk naar Friesland, als onderdeel van het programma Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018.
Het thema Iepen Mienskip (open gemeenschap) heeft een duidelijke link met het Martinus-thema Delen. Onderweg wisselde Tjerk ervaringen uit over het delen van tijd, verhalen, liefde, verdriet en bezit. Ook deelde hij de helft van het bedrag dat hij middels een crowdfunding-campagne verzamelt met bijzondere initiatieven die hij tegenkomt op zijn reis. In Friesland bezocht Tjerk en Lodewijk de Martinus-steden Bolsward en Sneek.

Via allerlei projecten van de Europese Culturele Hoofdstad 2018 liepen ze naar Leeuwarden, waar ze op 19 juli ontvangen werden bij Hotel Post Plaza. Burgemeester Ferd Crone ontving toen de brief van zijn Utrechtse ambtgenoot Jan van Zanen en heeft de brief ter plekke voorgelezen. Op 25 juli zijn Tjerk en Lodewijk te gast geweest bij Santiago – en
Festival aan het Wad in Sint Jacobiparochie.

Vervolgens ging de tocht door naar de provincie Groningen. Op donderdag 23 augustus arriveerden Tjerk en Lodewijk onder de Martinitoren, waar zij het Theaterfestival Noorderzon openden.

Meer informatie over de reis en de nieuwe voorstelling Bonne Route! is te vinden op de website www.tjerkridder.com.
www.youtube.com/tjerkridder
www.facebook.com/TheatermakerTjerkRidder

Entree: € 12,50


Kaarten bestellen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.